De spelers worden geacht de algemene gedragsregels te kennen en deze te allen tijde toe te passen.

HOUDING

 1. Bij aankomst geeft de spelers de trainer/afgevaardigde een hand. Zo is de trainer op de hoogte dat je bent aangekomen, maar dit is ook een vorm van beleefdheid.
 2. De spelers verzamelen, tijdens de training, al omgekleed in de kleedkamer op het aanvangsuur van de training en wachten, op een rustige manier, tot de trainer hen komt ophalen.
 3. De spelers verzamelen, tijdens de wedstrijd, nog niet omgekleed, in de kleedkamer tot 1 uur voor de start van de wedstrijd en wachten, op een rustige manier, tot de trainer hen komt ophalen.
 4. Tijdens de verplaatsing van en naar het speelveld zal de spelers de bal steeds in de handen houden en in groep, onder verantwoordelijkheid van de trainer, naar het speelveld of de kleedkamer wandelen.
 5. De speler zal te allen tijde de nodige interesse en inzet tonen en vragen stellen als hij iets niet begrijpt.
 6. De speler zal steeds de instructies van de trainer opvolgen en niet deze van de supporters.
 7. De speler speelt te allen tijde volgens de bekende en afgesproken wedstrijdregels en aanvaard elke beslissing van de trainer en scheidsrechter.
 8. De speler verlaat de training/wedstrijd, om te drinken of voor een toiletbezoek, enkel mits toelating van de trainer. Een toiletbezoek proberen we steeds voor en na de training/wedstrijd te doen.
 9. De spelers van KSV Roeselare Jeugd vzw betalen tijdig hun lidgeld via overschrijving. Bij achterstand van dit lidgeld neemt het betreffende lid niet deel aan de trainingen en speelt hij/zij geen wedstrijden en ontvangt hij/zij geen kledijpakket.

STIPTHEID

 1. We zijn steeds tijdig aanwezig op de trainingen, wedstrijden of andere afspraken in clubverband. Indien we, door omstandigheden, toch afwezig of te laat zullen zijn, verwittigen we tijdig de nodige personen.
 2. Bij uitwedstrijden verzamelen we steeds ter plaatse, tenzij anders wordt afgesproken.
 3. Spelers die een identiteitskaart hebben, dienen die altijd mee te hebben op wedstrijden. Indien ze deze niet kunnen voorleggen, kunnen ze niet deelnemen aan de wedstrijd.
 4. Studie heeft altijd voorrang op voetbal. De club zal tijdens de examens het trainingsregime aanpassen, maar voetbal kan ook als ontspanning dienen tijdens deze stressvolle periode.

VERZORGING EN VOEDING

 1. Alle spelers douchen na elke training en wedstrijd. Het niet onmiddellijk douchen na de training/wedstrijd kan infecties en blessures veroorzaken
 2. Alcohol, roken en slechte voeding hebben een negatieve invloed op de lichamelijke conditie en sportprestaties en dienen dus vermeden te worden.
 3. Een gezonde en gevarieerde voeding met een juiste verhouding tussen koolhydraten, proteïnen, groenten en fruit is aan te bevelen.
 4. Het gebruik van drugs of andere stimulerende middelen wordt niet getolereerd.

MATERIAAL EN VEILIGHEID

 1. De spelers dragen steeds de voorziene kledij van KSV Roeselare Jeugd vzw op training en wedstrijden. Deze kledij is dan ook netjes, proper en aangepast aan de weeromstandigheden.
 2. Probeer zoveel mogelijk al het sportgerief zoals sporttassen en trainingsuitrusting te voorzien van een naam.
 3. Voetbalschoenen worden schoongemaakt aan de borstels buiten.
 4. Beenbeschermers zijn verplicht, denk aan uw eigen veiligheid.
 5. Voetbalschoenen zijn steeds gepoetst.
 6. Voetballentassen worden tijdens de trainingen/wedstrijden achtergelaten op de daarvoor bestemde plekken, niet in de kleedkamers. Laat geen waardevolle spullen achter in de voetbaltas.
 7. Er worden geen sierraden (horloge, ketting, armbandjes, oorbellen, piercings…) gedragen tijdens de training/wedstrijd.
 8. Als je met een voertuig het sportcomplex betreedt, gelieve de snelheid te matigen.