Posted on

Onze volgende jeugdspeler in de kijker is niet meer zo piepjong maar toch nog steeds actief in voetbalmiddens. Het gaat om Peter Remaut (°1964), die zich als jonge snaak op 10-jarige leeftijd aansloot bij toen nog SK Roeselare. Hij doorliep er alle jeugdreeksen en speelde zelfs een viertal wedstrijden in het eerste elftal, in de toenmalige derde klasse. Hoogtepunten waren de topper tegen Eeklo en een knappe zege tegen Merchtem.

Na zijn actieve voetbalcarrière werd Peter, die in het dagelijks leven onderwijzer is, jeugdtrainer, eerst bij E. Hooglede, maar al vrij vlug bij SK en later SV Roeselare, en dit voor maar liefst 24 jaar, meestal de U10 of U11. Als geen ander weet Peter zijn ploegje te motiveren en alle jeugdspelers hebben dan ook uitstekende herinneringen aan hem. Peter was samen met Luc Beyens ook een aantal jaren sportieve verantwoordelijke voor de Roeselaarse Jeugdvoetbalweek, die toen het populairste sportkamp van de provincie was!

Ondertussen is Peter al aan zijn zesde seizoen als jeugdtrainer bij de U10-elitejeugd van Zulte Waregem bezig, maar hij blijft ook het Roeselaarse voetbal op de voet volgen! Wie weet zien we hem ooit terug bij SK Roeselare-Daisel?

(Bron foto’s: Patrick Roelens. Foto hieronder is van de legendarische modderverplaatsing naar Boussu Dour)