Posted on

Wie kunnen we vandaag beter in de kijker zetten dan Leander Dendoncker, die straks vermoedelijk en aan de aftrap staat van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Als 8-jarige kwam Leander (°15 april 1995) over van het naburige Passendale, en hij speelde van 2003 tot 2009 bij KSR Roeselare Jeugd, waarna Anderlecht hem kwam wegplukken.

Tot 2018 speelde Leander in de hoofstad, in maar liefst 125 wedstrijden voor Anderlecht. Hij werd ook Rode Duivel, en vertrok in 2018 naar het Engelse Wolverhampton Wanderers, waar hij ondertussen een vaste waarde geworden is als verdedigende of centrale middenvelder.

Leander is een keiharde werker, loopt niet naast zijn schoenen en is een toonbeeld voor vele jongeren! Wij wensen hem alleszins nog heel veel succes in zijn voetbalcarrière.

(Bron foto 1: pn / Bron foto 2, hieronder: Stefaan Beel).