Posted on

Beste spelers en ouders,

Na de officiële publicaties (kranten, social media, nieuwsbrief Voorzitter Bart Allossery … ) over de fusie vzw KSV Roeselare jeugd – VK Daisel , is de geruchtenmolen opnieuw in gang gezet, waarbij vele onwaarheden worden verspreid en naburige clubs opnieuw willen profiteren van de situatie om onze talentvolle spelers los te weken.

Er is echter maar 1 waarheid – ” SK Roeselare-Daisel is geboren ” !!!!

Momenteel zijn we bezig met de opmaak van het dossier “DoublePass” om het minimum van 3 sterren te behalen en zo onze licentie IP-voetbal te kunnen aanvragen richting volgend seizoen. De aanvraag werd gedaan onder stamnummer 0134, waarbij we in het bezit zijn van gerechtsgeldige documenten om de behaalde licentie te kunnen overzetten naar stamnummer 8264.

We kunnen jullie alvast meegeven dat we reeds voldoen aan de 4 grote basisvoorwaarden om onze licentie IP te behalen. Betreft de audit “ DoublePass “ zien wij ook geen enkele reden, waarom we het minimum van 3 sterren niet zullen behalen..

De algemeen extrasportieve organisatiestructuur wordt samen door het bestuur van Daisel en het bestuur van vzw KSVR jeugd verder uitgebouwd en geoptimaliseerd.

Betreffende de sportieve structuur kunnen we ook al meedelen dat we in de eindfase zitten van de onderhandelingen om het coördinatieteam te versterken. We leggen de lat hoog en samen zijn we reeds bezig met het ontwikkelen / uitschrijven van een nieuw jeugdopleidingsplan gebaseerd op het nieuwe “Game Model “ van de KBVB en Voetbal Vlaanderen, waarbij de individuele opleiding van de jeugdspelers centraal staat, met als doel doorstroming te kunnen verzekeren naar de A-Kern, B-Kern en/of beloften.

Ook onze huidige trainersstaf toont de nodige ambities, waar tal van trainers zich zullen bijscholen met de nodige opleidingen ter behalen van extra diploma’s. Verder werden reeds de eerste contacten gelegd met potentieel nieuwe trainers om ons team te versterken.

Tot slot geven we ook mee, dat het onze intentie is om alle aangesloten jeugdspelers van KSV Roeselare en Dadizele de kans te bieden mee te stappen in ons ambitieus, maar realistisch project.

Tal van recente – duidelijk afgetekende overwinningen (Bekerwedstrijden WM Youthcup Gold, oefenwedstrijden) tegen andere IP-ploegen en zelf Elite 2-ploegen, zijn een duidelijk sein dat we nog steeds over een zeer goede basis beschikken, ondersteund door een kwalitatieve jeugdopleiding. Hoewel binnen het jeugdvoetbal “winnen“ een bijzaak is, is het steeds een goede referentie om te kunnen vaststellen dat merendeel van onze spelers voldoet aan de individuele verwachtingen, waardoor je als team een goede prestatie kunt neerzetten.

Samen op naar de toekomst !!! We maken er een mooi verhaal van met grote, maar realistische ambities. Laat ons allen het verleden achter ons leggen en geloof hebben in het project, waar we de jeugd centraal zetten.

Met sportief ambitieuze groeten,

De coördinatie.